Zaterdag 21 mei 2011 vierde de KCZB haar 125 jarig bestaan met een korendag in Bunschoten/ Spakenburg. Het 'Christelijk Gemengd Koor Harmelen' heeft daaraan deelgenomen met 2 uitvoeringen.

Korendag Bunschoten 001Eerst zongen we in de Immanuelkerk. Dit is een moderne kerk, met een mooie architectuur en 2 mooie glas in lood ramen. Hier verzamelden zich 's ochtends 3 koren. Hiervoor moesten wij al vroeg op de bus stappen om op tijd te zijn.

Een koor was vertraagd, met daarbij de dirigent die het inzingen zou verzorgen. Onze dirigent Roel Bontan hoefde niet na te denken toen de organisatie vroeg om voor hem in te vallen. Enthousiast sprong hij op de stoelen en begon met schouders ophalen en andere ontspanningsoefeningen. Dit tot grote hilariteit van het koor voor ons. Toen gingen we echt van start, eerst nog een beetje onwennig zo 's ochtends en in een vreemde omgeving, maar al snel kwamen we er lekker in.

Korendag Bunschoten 002Na het optreden gingen we in optocht naar de tweede kerk, de Zuiderkerk. Dit is een zaalkerk in eclectische stijl uit 1914. Nu konden we ook zien dat heel bunschoten vol met koren was. Overal waren koren onderweg van of naar een optreden.
Wij stonden nog lekker in het zonnetje voor de kerk, toen we snel naar binnen werden geroepen. Daar gingen we weer inzingen en het KCZB jubileum lied instuderen in canon. In deze kerk had zich al meer publiek verzameld, waaronder de voorzitter van het KCZB. Deze tweede uitvoering ging lekker, de kerk zong ook bijzonder prettig.


Het aardige van zo'n korendag is dat je ook gelijk heel wat andere koren kan beluisteren. Na ons optreden in de Zuiderkerk mochten we luisteren naar het indrukwekkende Tiel Vocal Ensemble. Daarna een koor dat vooral heel enthousiast was, ze waren niet te stoppen.

Korendag Bunschoten 003

Na de lunch in het zonovergoten Bunschoten gingen we weer met de bus naar Harmelen. Met een goed gevoel over een zonnig dagje samen zingen.